070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Ayurvedische artsenopleiding

De Ayurvedische geneeswijze maakt een wezenlijk deel uit bij artsen-opleidingen aan de medische faculteit van de universiteiten in India. De afgestudeerde in Medicijnen en Chirurgie heeft gedurende zijn opleiding, naast reguliere geneeskunde, vijf jaren (6 dagen per week) colleges gevolgd in de Ayurveda en het staats-eindexamen daarin met gunstig resultaat afgelegd. De regering van India erkent immers de Ayurveda als een officiële geneeswijze (De Nederlandse overheid nog niet).

De heer A.K. Mehta (de Ayurvedisch Geneeskundige van deze site) is opgenomen in het (Ayurvedische) artsen-register van India. In Nederland zijn maar enkele van deze bekwame Ayurvedische geneesheren gevestigd. Het is dan ook onbegrijpelijk dat Dhr. Mehta zijn Dr. titel hier in Nederland niet mag voeren omdat de opleiding die hij daar heeft gevolgd niet door de Nederlandse overheid als zodanig erkend wordt. Wij begrijpen best dat de overheid de titel dokter, arts of Geneesheer beschermen wil, dit tegen misbruik van personen die daar niet voor gestudeerd hebben en toch de titels voeren en misbruiken, maar het mag toch eigelijk niet zo zijn dat iemand die oprecht en bekwaam zijn vak uitoefend, die gedege kennis van zaken heeft met betrekking tot het beroep Ayurvedische arts door het Nederlands recht bureaucratisch gekleineerd wordt.

Diploma’s en getuigenschrift van de Ayurvedische Geneeskundige (Ayurvedacharya, Vaidya) Dhr. Mehta zijn in PDF-formaat in te zien. klik hier

Ayurveda Nederland

Cliënten ervaringen met Ayurveda

 

AYURVEDA KAN HULP BIEDEN BIJ: ALLERGIEËN > BRONCHITIS > ASTMA > SPIJSVERTERINGS PROBLEMEN > REUMATISCHE & NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN > PMS & MENOPAUZE EN HORMONALE DISBALANS > (CHRONISCHE) DARMKLACHTEN > DIABETES MELLITUS > HUIDAANDOENINGEN > BURN-OUT & DEPRESSIE > AFVALLEN & GEWICHTSBEHEERSING EN TAL VAN ANDERE FYSIEKE EN PSYCHISCHE KLACHTEN...
 
Wat zeggen anderen over Ayurveda, Dhr. Mehta (Graduate of Ayurvedic Medicine and Surgery).
Het Ayurvedisch Gezondheidscentrum Nederland al meer dan 30 jaar een begrip in (Ayurvedisch) Nederland. Klik hier voor onze videopagina met ervaringen en referenties van enkele van onze (voormalige) patiënten/cliënten.

Ayurveda kuren in India

PDI-logoAyurvedisch kuren in onze kliniek is niet alleen in Nederland mogelijk. Een goed georganiseerde reis naar onze kliniek in India, waar u zonder zorgen een detox-programma of Panchakarma therapie kunt ondergaan. Verder organiseren wij een 200 uurs YTT (Yoga Teacher Trainer) programma (gecertificeerd) en andere workshops over Yoga & Ayurveda.