070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Ayurveda Event Zaterdag 30 Mei 2015

A5 Flyer Ayurveda Event Stadsschouwburg Rijswijk_Page_1

A5 Flyer Ayurveda Event Stadsschouwburg Rijswijk_Page_2

Samadhi Dance Company | Hanuman

‘Hanuman’ is een meeslepende en dynamische cross-over dansvoorstelling van Samadhi Dance Company-huischoreografe Vraja Sundari Keilman rondom de Indiase aapachtige superheld Hanuman. De bijzondere krachten van Hanuman worden op een verrassende manier vertaald naar dans en theater.

‘Hanuman’ staat volgens Indiase wijsbegeerte symbool voor ‘kracht’, ‘energie’ en ‘devotie’ en is zo een inspirerend rolmodel voor de choreografe. Hanuman’s levensverhaal is onderdeel van de ‘Ramayana’ geschreven door Valmiki en wordt op een symbolische manier vertaald. Sundari gebruikt hierbij bestaande cross-over muziekstukken die de fusie van twee werelden ondersteunen. Het merendeel is van componisten Ólafur Arnalds – multi-instrumentalist en producer – en Nitin Sawhney – meester in fusie en veelvuldig bekroond voor zijn veelzijdig oeuvre. Bestaande audioteksten gesproken door Amala Bhakta Das en Radhanath Swami verduidelijken de verhaallijn. ‘Hanuman’ wordt uitgevoerd door twaalf dansers, aangevuld door acteur en singer-songwriter Charan.

Samadhi Dance Company (Danspublieksprijs 2011) is een snel opkomend gezelschap dat positief inhoudelijke werken creëert, in een cross over van Modern, Urban en Indiase dans, waarbij het artistieke concept gebaseerd is op kennis en kunstvormen uit de Oosterse wereld. Samadhi gebruikt hiervoor de meest getalenteerde dansers onder andere bekend van ‘So You Think You Can Dance’, ‘Juste Debout’, ISH, Het Nationale Ballet en Isabelle Beernaert.