070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Swedana

Swedana (Ayurvedische kruidenstoombehandeling)

In deze Ayurvedische therapie wordt het lichaam door middel van stoom en kruidenolie tot transpiratie aangezet. Deze behandeling vindt plaats in een speciale stoomcabine. Deze bestaat uit twee onderdelen, n.l. een platform, waarop men komt te liggen en een bolvormig deksel die het platform afdekt. Het hoofd steekt uit en wordt niet door het deksel omvat. Het wordt dus niet door de stoom verhit. De stoom is afkomstig uit ketels, gevuld met water en soms kruiden. Door de stoom zullen de poriën van de huid zich verwijden, waardoor de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Deze behandeling wordt vaak gegeven na de Ayurvedische massage (Snehana) Abhyanga. Door de warmte van de Swedana gaan de poriën openstaan zodat de medicinale olie dan tot in de diepere weefsels kan binnendringen. De warmte zorgt ook voor een betere beweging in het lichaam en lost blokkades op. De behandeling is met name geschikt voor klachten die door onbalans in de Vata en Kapha dosha worden veroorzaakt.

Aanbevolen bij:  Na een Ayurvedische (Abhyanga) massage. Stress, obesitas, reumatoïde artritis, verkoudheid, verstoppingen in het borstgebied, stijve spieren, circulatiestoornissen, allergie, onzuivere huid. Als voorbereiding op een Panchakarma kuur.

Duur behandeling:  Een Swedana behandeling duurt ongeveer 30 minuten

Kosten behandeling:  Een Swedana behandeling kost 70 euro

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.