070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Snehana

Snehana

Het proces dat versoepeling verleent en droogheid verwijdert van het lichaam wordt Snehana genoemd. Bij Snehana worden medicinale olie of ghee (maar vroeger soms ook beenmerg en andere dierlijke vetten) gebruikt. Snehana bestaat uit een interne en externe toediening van deze medicinale oliën of vetten. Bij een Snehana massage en een orale intake met Ayurvedische kruidenoliën wordt de huid en het lichaam geholpen afvalstoffen af te voeren (via het spijsverteringskanaal) en vindt vaak plaats voor de Panchakarma behandeling. Een Snehana behandeling wordt vaak opgevolgd door een Swedana- zweetbehandeling waarbij vaak met hete stoom wordt gewerkt. Snehana kan soms ook plaatsvinden, liggend in een verwarmd oliebad waarvan veronderstelt wordt dat dit nog effectiever werkt omdat daarbij de eigenschappen van de kruidenoliën nog beter geabsorbeerd worden.

Blended oliën te behandelen specifieke aandoeningen zoals stress, angst, slapeloosheid, artritis, of problemen met de bloedsomloop. Oliën kunnen ook worden gemasseerd in de hoofdhuid voor depressie, slapeloosheid, en geheugenproblemen. Aanbevolen bij:   Zenuwaandoeningen, gewrichtsaandoeningen, spieraandoeningen, algehele zwakte, stress, angst, slapeloosheid, huidproblemen, hoofdpijn, rugpijn en andere pijnen, als voorbereiding op de Panchakarma behandeling.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.