070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Cursus Ayurveda Schriftelijk

Ayurveda is een logische, holistische en gezonde manier om naar het leven en de wereld om ons heen te kijken. Alles is volgens de Ayurveda onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ayurveda vereist een andere manier van denken over het menselijk lichaam en de geest, anders dan bijvoorbeeld in de reguliere geneeskunde.

Voor diegene die kennis willen maken met Ayurveda maar niet in de gelegenheid zijn om naar Den Haag te reizen is er nu ook een schriftelijke cursus in het Nederlands of Engels. De EISRA cursus Ayurveda Schriftelijk is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Ayurveda en een basiskennis van Ayurvedische principes willen ontwikkelen. Deze basiskennis stelt individuen in staat om Ayurveda te gebruiken voor zelfimplementatie en hen voor te bereiden op uitgebreidere programma’s / opleidingen voor de professionele beoefening van Ayurveda. Ook voor artsen en therapeuten, personen met een medisch beroep kan deze basiscursus een aanvulling zijn bij de dagelijkse werkzaamheden. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met de Ayurvedische basiskennis hun eigen fysieke en mentale gezondheid willen verbeteren en / of behouden.

Tijdens de cursus worden er verbanden gelegd tussen constitutie, leefstijl, dieet, omgeving en seizoenen vanuit de Ayurvedische geneeswijze. Deze kan men direct in het dagelijkse leven toepassen ter verbetering van de gezondheid en het welbevinden. De cursist leert de persoonlijke basis constitutie (fysieke en mentale aanleg) herkennen en onbalans in de constitutie. Door kennis van geneeskrachtige kruiden en diverse therapie vormen zoals leefstijl en dieet naar constitutie, massage, Yoga en Pancha Karma worden oplossingen en behandelingen voor diverse aandoeningen gegeven.
 

Online videolessen

In de cursus Ayurveda schriftelijk heeft men toegang tot de Ayurveda Schriftelijk online videoserie. De videolessen zijn gesproken door Dhr. Anil K. Mehta, een Ayurvedische arts (GAMS) met meer dan 40 jaar ervaring. De verschillende onderwerpen die aan de hand van de videolessen worden uiteengezet kunnen bij de student zorgen voor een gedegen fundament en verdieping in de Ayurveda.
 

Cursusstructuur

De cursus is onderverdeeld in 9 substantiële lessen, die elk eindigen met een reeks vragen. Deze vragen moeten worden beantwoord na een grondige studie van de les. De cursus kan in eigen tempo gevolgd worden en er is geen deadline voor het aanleveren van antwoorden.

Nadat de vragen zijn beantwoord en verzonden (via e-mail of post), worden de antwoorden geanalyseerd door gediplomeerde Ayurvedische artsen / docenten van het onderwijsinstituut EISRA. Indien dit nodig wordt geacht, wordt feedback gestuurd om het begrip van de principes te verbeteren of als de antwoorden onvoldoende worden geacht, wordt de cursist gevraagd om de vragen opnieuw te beantwoorden.

Na ontvangst van alle antwoorden per les en het met goed gevolg afronden van de cursus ontvangt de cursist een certificaat. Wilt de cursist na afronding nog enige praktijkervaring opdoen dan is een tweeweekse praktijkcursus op het PDI in India mogelijk. Voor meer informatie over schriftelijk cursus:

Klik hier om een uitgebreide studiegids te downloaden.
 

Lesonderwerpen

Les 1.  Hoofdonderwerpen: introductie, geschiedenis en het belang van Ayurveda. Praktische onderwerpen: De lever (anatomie, fysiologie en het belang van de lever volgens Ayurveda), leverziekten en Ayurvedische behandelingen gerelateerd aan de lever.

Les 2.  Hoofdonderwerpen: De unieke kenmerken van Ayurveda. Praktische onderwerpen: Ayurvedische pijnbestrijding & hoofdpijn.

Les 3.  Hoofdonderwerpen: Het belang van eet- en leefregels in relatie tot de seizoenen en tijd van de dag. Praktische onderwerpen: Hart & Bloedvaten (anatomie, fysiologie en Ayurvedische behandelingen).

Les 4.  Hoofdonderwerpen: Pancha Karma (Ayurvedische reinigingsmethoden) en Marmas (vitale lichaamspunten). Praktische onderwerpen: Functie van de Nieren en Ayurvedische behandelingen i.v.m de Nieren.

Les 5.  Hoofdonderwerpen: Beschrijving van enkele specerijen en de zes smaken (Shadrasas). Praktische onderwerpen: Ayurveda en de maag.

Les 6.  Hoofdonderwerpen: Introductie tot het Ayurvedisch begrip van voeding, het belang van Agni en zijn rol bij ziekten. Praktische onderwerpen: Ayurveda en obesitas, Diabetes mellitus,

Les 7.  Hoofdonderwerpen: Rasayana (Ayurvedische verjongingstherapie), Afrodisiaca en Ouderdomsproblemen. Praktische onderwerpen: Prostaat (anatomie, fysiologie en Ayurvedische behandelingen bij prostaatproblemen), Menopauze en Borstkanker.

Les 8. Hoofdonderwerpen: Yoga en Ayurveda. Praktische onderwerpen: Depressie, de huid en haar verzorging, jeuk eczeem en psoriasis.

Les 9.  Hoofdonderwerpen: Intro Pathologie / Intro Pediatrie. Praktische onderwerpen: Het ademhalingsstelsel (anatomie, fysiologie en Ayurvedische behandelingen), Ayurveda en Reuma.
 

Studiekosten:

Inschrijving: geen kosten

Cursusmateriaal: € 850,00

Boekenpakket en Videolessen: Ayurveda Schriftelijk, Siddhanta deel 1-3, Ayurveda in de praktijk, Ayurvedische voedingsleer en toegang tot de Ayurveda Schriftelijk online videoserie – meer dan 50 video’s / 600 minuten lesmateriaal in het engels.

Niet verplicht: 2 weken praktijkcursus in India volledig verzorgd op basis van vol pension kosten: € 950,00; exclusief retourticket en reis naar PDI. Bij 1 week verlenging zijn de bijkomende kosten: € 550,00