070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Nasya

Nasya therapie

Een van de genoemde Panchakarma behandelingen in Ayurveda wordt Nasya genoemd. Bij deze vorm van therapie wordt medicinale olie of andere genezende vloeistoffen toegediend via de neusgaten. Aangezien de neus de poort is naar het hoofd wordt deze vorm van therapie als zeer effectief beschouwd in het genezen van een aantal ziekten met betrekking tot het hoofd (mits deze therapie systematisch wordt uitgevoerd). De therapie reinigt en opent de kanalen van het hoofd, en verbeterd daarmee het proces van zuurstofopname en luchtcirculatie op verschillende niveaus (prana) welke dan ook een directe invloed heeft op het functioneren van de hersenen. Nasya helpt de zintuigelijke gewaarwording te versterken als ook de neus, oren en ogen gezond te houden en draagt bij aan het vertragen van het verouderingsproces.

Aanbevolen bij:  Afonie, bronchitis, staar & cataract (samen met netrabasti), psychische aandoeningen, hysterie, migraine, (chronische) coryza, ziekten van de mond, neus, oor, oog en het hoofd, gezichtsverlamming, bevroren schouder, hemi crania. Wordt ook ingezet bij Multiple Sclerose en ziekte van Parkison.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.