070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Pizhichil

Pizhichil

Pizhichil is een bijzondere vorm van behandeling, het is een combinatie van oliemassage en warmtebehandeling. Deze therapie is ook bekend als behandeling voor aristocraten en werd in vroegere dagen door de Maharadja’s en koningen ondergaan. Bij deze Ayurvedische behandeling wordt warme sesam- of Ayurvedische kruidenolie over het hele lichaam uitgegoten. Pizhichil betekent letterlijk ‘uitknijpen’, omdat deze behandelingen over het algemeen gegeven wordt door middel van het uitknijpen van in olie gedrenkte doeken. Een zachte, gesynchroniseerde massage die wordt uitgevoerd onder een constante stroom van warme kruidenolie. Bij deze behandeling begieten twee masseurs het lichaam met warme (kruiden)olie, ieder aan één kant van het lichaam. Warme sesam- of kruidenolie wordt uitgegoten over het lichaam in een constante stroom, terwijl tegelijkertijd het lichaam wordt gemasseerd. De masseurs beginnen gewoonlijk door de olie uit te knijpen op de schouders en dan gaan de handen geleidelijk naar beneden, de patiënt zit in een rechtopzittende positie. Elke masseur gebruikt een hand om de olie gieten, terwijl er met de andere hand wordt gemasseerd. Er wordt ook vaak ter afsluiting een Shirodhara behandeling toegepast.

Aanbevolen bij: Disbalans Vata-dosha en gerelateerde ziektebeelden, lage immuniteit, krachtverlies, seksuele zwakte, spierspasmen, degeneratieve spier-aandoeningen, reumatische pijnen, reumatische klachten, neurologische aandoeningen enz.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.