070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Ayurveda Universitair

Bachelor in Ayurvedic Medicine & Surgery

De Indiase regering heeft slechts een opleiding op Ayurveda Universitair niveau erkend voor de aankomende Ayurvedische arts. Deze opleiding wordt afgekort als: B.A.M.S. (Bachelor in Ayurvedische Medicine and Surgery), vroeger was dit G.A.M.S. (Graduate in Ayurveda medicine and Surgery). Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om verder te studeren (Phd. MD).

Deze opleiding wordt in India onderwezen op diverse Ayurvedische Universiteiten die speciaal zijn opgezet door de Indiase staat om het niveau en de kwaliteit van Ayurvedische leer, kennis en behandelingen te waarborgen. De duur van beide opleidingen is minimaal vijf jaar. En dat zijn niet zomaar vijf jaren: een student Ayurveda leer en werkt van maandag tot en met zaterdag, hun docenten geven op al deze dagen fulltime college! Tijdens de college’s worden gedurende die vijf jaar ongeveer 30 vakken behandeld. In de opleidingen wordt de nadruk gelegd op theorie en praktijk in relatie tot ondermeer de polsdiagnose, oog- en tong diagnose, nagel diagnose, Pancha karma, Basti dhara en (marma) Massagetechnieken.

Een student die deze Universitaire studie voltooid heeft, wordt in India geregistreerd als bevoegd Ayurvedisch arts en als zodanig opgenomen in het Register van artsen. Hierbij is hij ook bevoegd als ‘Gazetted Officer’ in India. Helaas, buiten deze opleidingen in India bestaan er geen erkende Ayurvedische Universitaire opleidingen. De heer A.K. Mehta, verbonden aan het Ayurvedisch Gezondheidscentrum Nederland, is een van de weinige officieel bevoegde Ayurvedische artsen (in India ingeschreven in het artsen-register) die hier in Nederland al meer dan 30 jaar een succesvolle Ayurvedische Praktijk voert. Voor het doorgeven van de Ayurvedische kennis heeft Dhr. Anil K. Mehta EISRA (European Institute of Scientific Research on Ayurveda) opgericht. Al meer dan 25 jaar verzorgt EISRA Ayurveda Opleidingen op MBO/HBO denkniveau, dhr. Anil K. Mehta (GAMS) heeft inmiddels meer dan 2000 leerlingen opleidt tot Ayurvedic Practitioners, Ayurvedic Technicians en Ayurvedische Massage & Panchakarma therapeuten.

p.s.
Voor diegene die inzicht willen krijgen over wat er onderwezen wordt op de Ayurvedische Universiteiten in India klik hier.