070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Virechana

Virechana

Virachana therapie wordt gedefinieerd als een medicinale loutering therapie die de Pitta verminderd en het bloed zuivert omdat het helpt het lichaam te ontdoet van de giftige stoffen. De behandeling richt zich voornamelijk op de toxinen die worden geaccumuleerd in de lever en galblaas, als ook het schoonmaken van de dunne darm (zetel van pita), dikke darm maag en milt. Het maagdarmkanaal wordt dus gereinigd door Virechana therapie. Deze behandeling wordt gewoonlijk toegediend gedurende drie dagen na de Vamana behandeling maar de duur kan varieren van persoon tot persoon en hangt ook van iemands geestelijke toestand af. In feite kan Virechana direct toegediend na purvakarma, zonder dat daar bij de patiënt Vamana therapie aan vooraf is gegaan. U krijgt sterk laxerende kruiden toegediend zodat er diarree wordt opgewekt, waarbij dan de overtollige Pitta zal worden afgevoerd.

Aanbevolen bij:  Pitta-aandoeningen zoals huidziekten, ontstekingsgevoeligheid etc.

Duur van de behandeling: 
Tijdens de periode van voorbereiding (Purvakarma) voor de wezenlijke Panchakarma kuur, neem je thuis één of meerdere dagen het purgeermiddel in. Tijdens de feitelijke Virechana behandeling wordt u eventueel telefonisch bijgestaan.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.