070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Janu basti

Janu Basti

De term ‘janu-basti’ bestaat uit twee Sanskriet woorden te weten: janu en basti. Janu-sandi betekent kniegewricht in het algemeen en basti betekent wonen, zich ophouden. De Janu basti behandeling is een plaatselijke procedure die wordt uitgevoerd bij de kniegewrichten. Er wordt een deegwand opgebouwd rond de kniegewrichten en gevuld met warme medicinale olie. De behandeling duurt ongeveer 25 min per knie, dit wordt gevolgd door een korte massage van dit gebied. Het is een bewezen en speciale behandeling die de pijn in het kniegewricht sterk verminderd.

Janu Basti is inzetbaar bij talloze aandoeningen van de kniegewrichten. Om de knie wordt een dijkje van deeg gebouwd, waarin warme, medicinale olie wordt gegoten. De olie wordt afgestemd op de aard van uw problemen. U blijft zo enige tijd liggen, zodat de olie de diepere weefsels in kan trekken. De olie wordt af en toe ververst om de temperatuur op peil te houden. Bij pijnlijke gewrichten zult u direct verlichting merken.

Aanbevolen bij:  Vata-gerelateerde kwalen aan de knie zoals: artritis, reumatoïde artritis en andere gewrichtsaandoeningen en pijnen in de kniestreek.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.