070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Raktamokshana

Raktamokshana

Eén van de vijf klassieke Panchakarma behandelingen wordt Raktamokshana genoemd. Het Sanskriet woord Raktamokshana bestaat eigelijk uit twee woorden te weten: rakta (bloed) en mokshana bevrijden en is bij ons dan ook bekend als aderlaten. Hoewel Raktamokshana de meest beperkte van de vijf belangrijkste procedures is, biedt het soms een snelle en dramatische vermindering van de symptomen in bepaalde acute aandoeningen, vooral wanneer tijd een kritische factor is.

Tijdens deze vorm van therapie die in India alleen door een Ayurvedische arts of verpleegkundige mag worden uitgevoerd wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, waardoor het lichaam (als ook de geest) gestimuleerd worden om het bloed van afvalstoffen en overtollige Pitta te ontdoen. Er word hierbij vandaag de dag gebruik gemaakt van een injectie spuit, of van oudsher bloedzuigers. Bij deze vorm van behandeling (afgestemd op de constitutie van de patiënt) dient de medische toestand van de deze nauwlettend in het oog gehouden te worden en vereist dit proces nauwkeurige observatie in elke fase. De behandeling is veilig en vrij pijnloos.

Aanbevolen bij:   Bloed-gerelateerde ziekten: chronische jeuk, eczeem, urticaria, huiduitslag, herpes, leukoderma, vergrote lever of milt, jicht en sommige soorten van hoofdpijn en hypertensie.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.