070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Kati Basti (Gati Basti)

Kati Basti (Gati Basti)

Kati Basti is een techniek die wordt toegepast bij rugklachten; chronische lage rugpijn, hernia, wervelkolom problemen, rugstijfheid, ontstekings- en of spierpijn. Het kan ook worden ingezet bij rugklachten die vanuit het bekkengebied of vanuit de buik doorstralen naar de rug, of bij rugpijnen tussen de schouderbladen waar zich bepaalde spanningen hebben opgehoopt. Het doel van de Kati Basti is om de plaats die overbelast en ongezond is tot diepe ontspanning te brengen. Deze behandeling verhoogt de bloedcirculatie in de aangedane plek en tijdens de behandeling wordt de medicinale olie tot diep in de huid opgenomen en voedt en versterkt zowel de spieren als zenuwen. Kati Basti wordt met zeer warme medicinale olie gedaan woordoor het effect van ontspanning tot in de diepere lagen van het gebied als ook de betreffende marma-punten kan doordringen. Kati Basti wordt ook wel gezien als een gelokaliseerde vorm van de Swedana procedure.

Werkwijze bij Kati basti:
De Ayurvedische behandeling bestaat uit het aanleggen van een dam van deeg die vervolgens vol gegoten wordt met warme medicinale (kruiden)olie. Bij afkoeling van de olie wordt deze weer verwijderd en wordt er opnieuw goed verwarmde olie in de ring gegoten. Afhankelijk van de klacht kan dit proces 20 a 30 minuten in beslag nemen.

Nabehandeling
Na de behandeling kan een speciale Ayurvedische Massage van de rug en de buik plaatsvinden.

Resultaat
Een diepe ontspanning in het behandelde gebied, verlichting van pijn en stijfheid

Aantal behandelingen
Minimaal aantal behandelingen 5.

De procedure Swedana zelf is gunstig in het verlichten de pijn; naast deze, medicinale olie die wordt geabsorbeerd uit de huid heeft unieke therapeutische effecten. Deze procedure is bewezen effectief te zijn bij pijnlijke aandoeningen van de lage rug zoals:

  • spondylitis
  • spondylolysthesis
  • hernia
  • reumatische artritis
  • sacroileitis
  • lumbosacrale radiculaire syndroom

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.