070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Karnapurana

Karnapurana (oorbehandeling)

Uit het Sankriet vertaald is Karnapurana samengevoegd van karma (oren) en purana (gieten). De procedure van het gieten van de medicinale olie in de oren in in Ayurveda bekend als karnapurana. Dit is ook een deel van de sharira-abhyanga. De procedure wordt uitgevoerd bij cliënten die lijden aan verschillende ziekten van het oor en het hoofd en geeft een onmiddellijk therapeutisch effect (denk hierbij aan een diepe kalmerende ontspanning waardoor u zich sterker met uw innerlijke zelf verbonden voelt. Als eerste ondergaat de client een hoofd/gezichtsmassage, daarna gaat u op uw zij liggen en wordt er warme olie in uw oren gegoten. Met het verstrekken van de tijd draait u zich om en wordt het andere oor behandeld. Bij gezonde personen kan het als onderdeel van sharira-abhyanga massage worden uitgevoerd.

Voordelen van Karnapurana:

  • Voorkomt ziekten van verergerde vata dosha in de oren
  • Geneest stijfheid van de zijkanten van de hals
  • Effectief in het pijnlijke onderkaak
  • Verlicht hoofdpijn als gevolg van verschillende oorzaken
  • Geeft spontane reliëf in de oorpijn
  • Beschermt het oor tegen beschadiging en de ontwikkeling van doofheid voortkomend uit veel lawaai.

Aanbevolen bij:   Gehoor verslechtering, oorpijnen, overdadig oorsmeer, tinitus, hoofdklachten, stijfheid in nek of bij de kaak, duizeligheid, hyperactiviteit,

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.