070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Olie behandeling via het Hoofd

Ayurvedische Olie behandeling via het hoofd

Karnapuran – Ayurvedische behandeling via het oor.
Het hele oor wordt gevuld met lauw medicinale olie en bleef voor 100 Matras duur in elk oor.
Aanbevolen bij: Oorsuizen, doofheid, oorpijn, chronische sinusitis, gezichtsverlamming, Torticollis spasmodica.

Nasya – Ayurvedische behandeling via neus.
Toediening van bepaalde medicijnen (olie, ghee, poeder, swarasa) door de neus wordt Nasya genoemd.
Aanbevolen bij: Verschillende ziekten van oog, oor, neus, keel en hoofd, Psychische stoornissen, epilepsie, slapeloosheid, Haar problemen, hoofdpijn, migraine, geheugen en de mentale
functies te bevorderen.

Netrabasti – Ayurvedische behandeling van de ogen.
Netrabasti ook wel Netra Tarpana genoemd. Hierbij wordt lauwwarme medicinale ghee gegoten in een wand van deeg die is aangelegd rond de ogen.
Aanbevolen bij: Beginnnende bij- of verziendheid, vermoeide ogen, roodheid van de ogen, droogheid in het oog, tranende ogen, branden van de ogen en ziekten in het netvlies.

Shirobasti – Ayurvedische behandeling via het hoofd.
Er wordt een kap op het hoofd geplaatst waar vervolgens medicinale lauw Ayurvedische olie in wordt gegoten tot een bepaald niveau. Men houdt deze olie voor een bepaalde op het hoofd.
Aanbevolen bij: Ziekten van het hoofd, Haar problemen, gevoelloosheid in het hoofd, gezichtsverlamming, bijziendheid, Psychische stoornissen. Ook goed voor geestelijke ontspanning.

Shirodhara – Ayurvedische behandeling via het hoofd.
Tijdens Shirodhara wordt via de regelbare houder waarin zich (meestal) Medicinale Ayurvedische olie bevindt, een ritmische stroom olie op het voorhoofd gegoten die zich verder verspreidt via de hoofdhuid en het haar naar de rest van het hoofd. De keuze van de vloeistof (medicinale olie, melk, karnemelk, suikerrietsap) is afhankelijk van de overheersende dosha en het gestel van de betreffende persoon.
Aanbevolen bij: Hoofdpijn, Hyper spanning, roos, grijs haar, slapeloosheid, Verlamming, psychische stoornissen, ziekten van oog, stress, depressie, gebrek aan vertrouwen, gebrek aan concentratie, epilepsie, dementie, migraine, voor ontspanning van de geest, om de functie van 5 zintuigen te verbeteren, om intelligentie en zelfvertrouwen te bevorderen.

Shiropichu – Ayurvedische behandeling via het hoofd.
Wattendeken gedrenkt in medicinale olie wordt geplaatst op het hoofd en vochtig gehouden met warme olie.
Aanbevolen bij: aangezichtsverlamming, hoofdpijn, slapeloosheid, slecht geheugen, dermatitis van de hoofdhuid, roos, neurologische aandoeningen, verlamming en huidaandoeningen zoals eczeem.

* Afhankelijk van uw aanvullende ziektekosten verzekering kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed. Afspraken dienen uiterlijk binnen 24 uur, telefonisch, te worden geannuleerd. Binnen 24 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.