070 319 25 46 info@ayurveda-agn.com

Ayuryoga Opleiding

Ayuryoga Opleiding (AYT&T)

Opleiding tot Ayurvedic Yoga Teacher & Therapist (4 jaar)

Tijdens deze vierjarige opleiding tot Ayurvedic Yoga Teacher & Therapist (AYT&T) leer je balans te vinden in jezelf en balans te bieden aan anderen. De kracht van de opleiding is, dat je zowel de basiskennis leert van de Ayurveda – constitutieleer, voeding en leefwijze – als Yoga (filosofie) en meditatietechnieken uit de authentieke Yoga en Meditatie Traditie. Deze twee wetenschappen versterken elkaar, waardoor je mensen nog beter kunt helpen balans te vinden tussen lichaam, geest en ziel. Als enige opleiding in Nederland leiden wij mensen op als Ayurvedic Yoga therapist en docent. Dit betekent dat je je na afronding van de opleiding kunt vestigen als AYT&T en persoonlijke Ayurveda- en Yogatherapieën kunt opstellen en uitvoeren, en yogales kunt gaan geven. Je wordt onderdeel van de EISRA community waar je ondersteuning en advies kunt krijgen bij de opbouw van je eigen (les)praktijk.

Programma en studiebelasting

De eerste twee jaar van de opleiding staan in het teken van balans vinden in jezelf. Je leert de opgedane basiskennis van Ayurveda toe te passen in je eigen leven. Daarnaast leren we je de basisbeginselen van Yoga en meditatie. Het derde jaar staan verdieping van kennis en versteviging van balans centraal. Daarnaast het leren toepassen van het geleerde, lesmethodologie en praktijk en introductie van Yoga therapie. In het vierde leerjaar leggen we de nadruk op de geleidelijke transformatie van de verworven vaardigheden naar ervaring en de overdracht en toepassing daarvan. Er is veel aandacht voor Ayurvedic Yoga therapie. De jaarlijkse studiebelasting is circa 475 uur, bestaande uit contacturen, studie-begeleidingsuren en zelfstudie. In het vierde jaar is er een verplichte vierweekse stage in India in het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences (PDI) in Raiwala, vlakbij Rishikesh.

Ayuryoga Docenten

Aan de opleiding zijn divers (Ayurveda/Yoga) docenten verbonden, daarnaast zullen (internationale) gastdocenten college geven.

Toelatingscriteria

Je kunt de opleiding Ayurvedic Yoga Teacher & Therapist gaan doen als je ouder dan 23 jaar bent, HBO-denkniveau hebt, de Engelse taal voldoende beheerst. Voor afgestudeerden van een van de EISRA-opleidingen gelden vrijstellingen voor de Ayurveda modulen van de opleiding. Dit kan ook gelden voor studenten die via andere opleidingen geschoold zijn in de Ayurveda. In dat geval bepalen we aan de hand van een persoonlijk gesprek welke vrijstellingen verleend kunnen worden.

Interesse en aanmelding

De Ayuryoga Opleiding gaat van start in Septemer 2014. Heb je interesse in de opleiding? Neem contact op met het secretariaat van EISRA en ontvang het aanmeldingsformulier. Heb je interesse? Neem dan contact op met het secretariaat van EISRA (tel nr.: 070 319 25 46 / email: info@eisra.nl). Klik hier voor de uitgebreide studiegids.